Het ziekteverzuim in Nederland ligt tussen de 5,4% – 7,2%. Een groot deel in dit percentage kan aan vrouwen toegeschreven worden en veel van deze vrouwen hebben gezondheidsklachten op basis van problemen met de hormoonhuishouding.

Problemen met de hormoonhuishouding geven bij vrouwen in de verschillende levensfasen gezondheidsklachten! Deze klachten zijn bij vrouwen vaak reëel en worden veelal (mede) veroorzaakt door een verstoord hormonaal systeem.

Voorbeelden zijn:

  • Menstruele problemen en met name Premenstrueel Syndroom: 25% van de vrouwen hebben hier last van. Er zijn wel 100 klachten beschreven bij PMS maar de meest opvallende zijn: prikkelbaarheid / angst / stemmingswisselingen / depressiviteit / duizeligheid / agressie en neerslachtige buien die soms al twee weken voor de menstruatie beginnen?
  • Overgang: Naast veel klachten als slecht slapen, opvliegers en gejaagdheid en onrust, krijgen vrouwen 2 maal zo vaak de diagnose depressie of burn-out als mannen ( 1 op de 5 vrouwen versus 1 op de 10 mannen), hart- en vaatziekten tijdens en na de overgang zijn doodsoorzaak nummer 1 (57 vrouwen per dag versus 51 mannen) en vrouwen krijgen gemiddeld driemaal zo vaak osteoporose (botontkalking) als mannen.

Verzuim beleid gericht op vrouwen loont

Ziekte van werknemers is een groot (financieel) probleem voor werkgevers, want verzuim kost veel geld. Succesvol ziekteverzuim terugdringen bij deze vrouwen richt zich op het heden en de toekomst, wel lerend van het verleden. Samen met uw bedrijf/afdeling kan ik het ziekte verzuim terugdringen bij vrouwen met hormonale problemen.

Kortom: zet mij in als verzuim bestrijder voor vrouwen met hormoon gerelateerde problemen!

Met relatief kleine investeringen wordt veel voordeel behaald, niet alleen voor de vrouw, maar ook voor uw bedrijf.

Wie ben ik

Met mijn praktijk in Leiden en advies en trainingen aan bedrijven en organisaties wil ik graag de gezondheid van vrouwen onder de aandacht brengen en bevorderen. ‘Mijn ervaring is dat ik tastbare resultaten boek’.

Care for Women is een landelijk netwerk van verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in de gezondheid van vrouwen in situaties waarbij hormonen hun leven beïnvloeden.

Uiteraard ben ik altijd bereid om een presentatie of mondelinge toelichting te geven over mijn werkzaamheden.

Laat uw gegevens achter op het contactformulier en ik bel u z.s.m. terug.

Afspraak Maken

...

Maak hier gemakkelijk en snel je afspraak

24 uur per dag bereikbaar

Afspraak maken
Ankie Visser
Appolotoren 14
2324 DR Leiden
06 506 06 335
a.visser@careforwomenleiden.nl