De overgang is een periode die gemiddeld 10 jaar duurt en die veelal rond het 40e a 45e levensjaar al begint. Het begint vaak met onduidelijke klachten en nogal eens belanden vrouwen met niet onderkende overgangsklachten in het bekende gezondheidscircuit. Hier worden vaak geen oorzaak voor je klachten gevonden.

Klachten als opvliegers, veranderingen in het menstruatiepatroon, spier- en/of gewrichtspijnen, stemmingswisselingen, libidoverlies en urineverlies zijn veranderingen die de levensbalans echt kunnen verstoren. Deze overgangsklachten hebben vaak een enorme impact op jou en je omgeving.

Alle vrouwen moeten door de overgang heen. Van al deze vrouwen hebben 80% overgangsklachten en 33% van hen heeft ernstige overgangsklachten.

Overgangsconsult

Zorgvuldige aandacht voor jou als vrouw in de overgang en weten dat je er niet alleen voor staat kan een steun voor je zijn. Tijdens de overgangsconsulten kun je je verhaal kwijt en worden al je klachten en vragen besproken. Naast uitleg en informatie over wat er in jou lichaam gebeurt tijdens de overgang wordt er vooral besproken hoe je jouw problemen en klachten het beste kunt aanpakken. Het is maatwerk en een hormonale puzzeltocht die de nodige tijd en aandacht vraagt.

Een goed bij jou passend advies kan je van veel klachten afhelpen.

Vergoeding overgangsconsulten door zorgverzekering

Voor een overgangsconsult heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Consulten worden vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hoeveel er vergoed wordt en waarvoor, vind je terug in de polisvoorwaarden. Bekijk in dit document jouw eventuele vergoeding (pdf)

Afspraak Maken

...

Maak hier gemakkelijk en snel je afspraak

24 uur per dag bereikbaar

Afspraak maken
Ankie Visser
Appolotoren 14
2324 DR Leiden
06 506 06 335
a.visser@careforwomenleiden.nl